Az ortosztatikus hipotónia következményei kivédésének szolgálatában is!

Az időskorúaknál a keringési zavarok sok esetben szédüléshez, látótér beszűküléshez, elsötétedéshez és gyakran csonttöréssel járó balesetekhez vezethetnek. Ennek hátterében az esetek több, mint 10%-ában ortosztatikus hipotónia kórállapot állhat.

A Neurology szaklap leírása szerint az ortosztatikus hipotónia, a szisztolés vérnyomás értékekben beálló legalább 10 Hgmm-es csökkenést jelenti, ami a fekvő helyzetből történő felállást követő három percen belül következik be.

Ennek megelőzése érdekében kutatások alapján a különböző vizsgált prevenciós módszerek közül (vízivás, keresztbe tett lábakkal ülés, II. kompressziós fokozatú térd fölött érő kompressziós harisnya viselése, hasszorító alkalmazása) a legcélravezetőbb megoldásnak a felállást megelőzően öt perccel elfogyasztott 480 ml víz bizonyult.

A Medicare termékcsalád megoldást kínál a nem kívánt, eleséssel összefüggő következmények kivédésére, valamint hatékonyan védi az egészségügyben szolgálatot teljesítők egészségét és jelentősen segíti a betegellátásban résztvevők mindennapi tevékenységét. A megterhelő, vagy nem megfelelő betegmozgatás és pozícionálás következtében sok esetben alakul ki az ápolók, gondozók, betegszállítók körében akut sérülés vagy krónikus mozgásszervi megbetegedés.

Termékeink között megtalálhatók az ágyról ágyra, az ágyon belül történő mozgatás eszközei, továbbá különféle pozícionálásra, mobilizálásra szolgáló megoldások.

Szerző: Ulicza Viktória